تبلیغات
بزرگترین مرجع دكوراسیون داخلی - هنر پذیرایی
بزرگترین مرجع دكوراسیون داخلی

حقیقت این است كه بیشترین لذتی كه دوستان و خویشان شما از دعوت برای ناهار یا شام می‌برند، شیوه ارائه غذا، پذیرایی و آماده‌سازی چیدمانی زیبا برای میز غذاخوری توسط شما و هم‌چنین لذیذ بودن غذاها خواهد بود. گاهی می‌شود كه یك خاطره دلنشین از یك پذیرایی زیبا و خوب، بر مزه نه چندان خوش غذاهای میزبان می‌چربد و میهمانان را راضی و شادان می‌كند. برای یك پذیرایی تمام و كمال، باید علاوه بر غذاهای خوش‌طعم و لذیذ، روی خوشی نیز به میهمانان نشان دهید. در حقیقت آماده كردن یك چیدمان زیبا برای میز غذا‌ می‌تواند نوعی خوش‌آمدگویی به میهمانان و فضایی مناسب و زیبا برای ارائه غذاها باشد.

ژجام و لیوان، پارچه رومیزی تمیز، كاسه و بشقاب، كارد و چنگال و قاشق از وسایل لازم و ضروری برای یك میز غذاخوری هستند اما چگونگی قرار دادن آن و هم‌چنین افزودن اشیاء و لوازم دیگر به میز، بستگی به ذوق و سلیقه افراد و شیوه چیدمان این وسایل دارد.

عناصر دیگری مانند دستمال سفره‌ها و شیوه تا كردن آنها، چگونگی قراردادن بشقاب‌ها و دیگر ظروف روی میز، شمع‌ها و شمعدان‌ها، گل‌های زیبا و شاداب و تزئین غذاها، از موارد مهمی هستند كه كاملا سلیقه‌ای به شمار می‌آیند و البته تاثیر فراوانی نیز دارند. ایده‌هایی كه در این نوشته‌های پی در پی و در هر شماره پس از این به شما ارائه خواهد شد، به این معنی نیست كه رومیزی و ظروفی را كه دارید كنار بگذارید و هزینه زیادی برای خرید انواع جدید و گران متقبل شوید؛ بلكه آرزوی ما آموزش بهترین روش برای استفاده از آنچه كه دارید است تا بتوانید هرچه بهتر و زیباتر، از میهمانان خود سر میز شام پذیرایی كنید.

  • تاریخچه میزآرایی

قراردادن بشقاب و كاسه و تمام ظروف لازم برای هر نفر در مقابل هر صندلی، نوعی چیدمان مدرن در میزآرایی محسوب می‌شود. چنگال از دوران باستان در فرهنگ‌های كهن مانند چین و ایران استفاده می‌شده است ولی كاربرد جهانی آن و به‌ویژه در اروپا از سده‌های دهم میلادی به این سو بوده است. در كنار چنگال‌ها، ظروف و ابزارهای دیگری، مناسب برای خوردن غذاهای مختلف ساخته شدند. این ابزارها شامل كارد و چنگال ماهی‌خوری، قاشق سوپ‌خوری، چنگال ترشی، كارد كیك‌خوری، قاشق مربا خوری و... می‌شوند.

ملت‌های گوناگون شیوه كاربرد گوناگون از این وسایل را دارند. برای نمونه، در فرهنگ اروپایی، چنگال در دست چپ و چاقو در دست راست گرفته می‌شود و پس از آن كه با چاقو تكه‌ای از غذا بریده شد با چنگال در دست چپ آن تكه را به دهان می‌برند. ولی در شیوه آمریكایی، پس از بریدن با چاقو در دست راست، چاقو را بر زمین می‌گذارند و چنگال را از دست چپ به دست راست می‌دهند و سپس غذا را برداشته و به دهان می‌برند.

در دوره ادواردی (سال‌های آغازین قرن بیستم) استفاده از ظروف روی میز غذا در فرهنگ غربی به تكامل رسید و یك سری كدها برای رفتارهای رسمی و آداب هنگام سرو غذا تعریف شد كه همواره نیز این آداب سرو غذا رعایت می‌شود. البته شیوه استفاده از این تكنیك‌ها منعطف است و می‌توان در آن‌ها تغییراتی نیز اعمال كرد. 

  • خلق حال و هوا

همان‌طور كه چیدمان میز و قراردادن ظروف و عناصر لازم روی آن مهم است، نیاز است كه حال و هوای فضا را نیز برای سرو غذا آماده سازید. یكی از راه‌های خوب برای انجام موفق این كار، این است كه فهرستی از حواس پنج‌گانه آماده كنید و فضا را به گونه‌ای تدارك ببینید كه به همه این حواس در آن توجه شود. در ادامه نكته‌هایی برای انجام این كار برایتان می‌آوریم.

بیشترین موضوعی كه اكنون می‌خواهیم روی آن متمركز شویم،‌ جلوه دادن‌ چیدمان میز غذاخوری و الهام بخش بودن جلوه دیداری فضای غذاخوری است.

·         پیشنهاد ما این است كه هرگز نقش نورپردازی را در فضای غذاخوری نادیده نگیرید. نورپردازی‌ فضاهای غذاخوری بر جلوه میز و هم‌چنین احساس حاكم بر فضا تاثیر فراوان می‌گذارد. نورپردازی این فضا باید ملایم و در عین حال كافی باشد. نورپردازی‌های نقطه‌ای متعدد با نورهای دیواری موجود در دور تا دور اتاق، می‌تواند نور مناسب و لازم را برای فضای غذاخوری تامین كند. از یك نورپردازی سقفی در قالب لوستر به عنوان تنها منبع نور در اتاق غذاخوری بپرهیزید، زیرا چنین نورپردازی به تنهایی فضا را سرد و بی‌روح خواهد كرد.

·         شمع‌ها از عناصری هستند كه وجودشان روی میز غذاخوری می‌تواند نور ملایم و مناسبی را برای سطح‌ میز و افرادی كه دور میز نشسته‌اند فراهم كند و از لحاظ دكوراتیو نیز با تلطیف فضا، محیطی آرام و زیبا می‌سازند.

·         موسیقی از بهترین عناصر سازنده حال و هوایی لطیف و دلنشین در فضاست كه باید بسیار ملایم و صدای آن به اندازه‌ای بلند باشد كه بتوان آن را شنید، نه به اندازه‌ای كه ایجاد اختلال در مكالمه افراد كند و میهمانان برای رسیدن صدایشان به یكدیگر مجبور باشند بلندتر حرف بزنند. در این صورت، هنگام سكوت، طنین خوشایند موسیقی می‌تواند آرام بخش فضا باشد و در هنگام مكالمه افراد نیز، طنین خوشایندی به صدای افراد ببخشد و آنها را تشویق به صحبت كردن با یكدیگر كند. این كار خصوصا زمانی كه افراد برای اولین بار میهمان شما می‌شوند بسیار لازم است زیرا موجب گرم و دوستانه شدن محیط خواهد شد.


·         غذاها و بوهایشان باید بتواند دهان را به آب بیاندازد؛ اما وجود رایحه‌های خوشایند و اشتهاآور در فضای غذاخوری ضروری است. قراردادن گل‌های خوشبو روی میز و روشن كردن شمع‌های معطر از كارهای بسیار خوبی است كه می‌تواند رایحه‌های خوشایندی را در فضا منتشر كند كه هم اشتهابرانگیز است و هم حس بویایی افراد را ارضا می‌كند.

·         قراردادن دستمال سفره‌های زیبا و لطیف، به گونه‌ای شكیل و چشم‌نواز و هم‌چنین استفاده از رومیزی تمیز با جنس و طرح زیبا، سبب می‌شود تا میز جلوه‌ای خوشایند و وسوسه‌برانگیز برای لمس كردن داشته باشد.

·         تدارك دیدن هدایایی كوچك با تزئینی زیبا برای میهمانان نیز در پایان مراسم صرف غذا بسیار جالب است و شب ضیافت شما را به یادماندنی می‌كند.

مهم نیست كه ما به چه میزان كارها را آسان می‌گیریم یا به چه آداب معاشرتی عادت داریم. همه ما باید خود را با آداب معاشرتی كه در جامعه عرف است وفق دهیم. آداب معاشرت مترادف واژه رفتار اجتماعی است و در حقیقت مجموعه قوانینی است كه هر فردی باید در برخورد با افراد دیگر در اجتماع رعایت كند تا وجود او در یك گروه سبب آرامش و راحتی افراد دیگر شود.

  • چیدن میز

چیدمان رسمی میز به صورتی است كه همه ابزار و عناصر مورد نیاز فرد در دور بشقاب در جای مخصوص خود و در مقابل هر فرد قرار بگیرد. آنچه در تصویر می‌بینید، نشان‌دهنده چیدمان رسمی میز است. در این تصویر چنگال‌ها در سمت چپ بشقاب كه به ترتیب از راست به چپ چنگال ماهی، گوشت و سالاد است و در سمت راست بشقاب به ترتیب از راست به چپ: قاشق سوپ‌خوری، كارد ماهی‌خوری، كارد گوشت و كارد پنیر قرار داده شده است و قاشق و چنگال دسر نیز در بالای بشقاب قرار گرفته است. (عكس 21)

البته برخی از رستوران‌ها‌ قوانین چیدمان رسمی را می‌شكنند تا بتوانند با اعمال خلاقیت، تنوعی در چیدمان میزهای غذاخوری خود به وجود آورند. این را به یاد داشته باشید چیدمان و ترتیب میز بستگی بسیار به آداب و فرهنگ كاربران دارد و از این رو نمی‌توان یك چیدمان را برتر از چیدمان دیگر دانست. در برخی از فرهنگ‌ها و كشورها نوع وسایل روی میز با آنچه در غرب رایج است بسیار متفاوت دارد و چیدمان مخصوص به خود را می‌طلبد.

  • زیر بشقابی یا رومیزی؟

اگر میز غذاخوری شما دارای سطحی زیبا و پولیش شده است، در صورت تمایل می‌توانید تنها از زیر بشقابی‌های زیبا استفاده كنید. اما چیدمان كاملا رسمی یك میز شام نیاز به یك رومیزی بزرگ دارد كه معمولا سفید است. البته امروزه رومیزی‌های رنگی نیز استفاده می‌شود.


  • كارد و چنگال

كارد و چنگال باید در دو سوی بشقاب به ترتیب استفاده روی میز قرار بگیرد. چنگال‌ها باید در سمت چپ بشقاب و كاردها و هم‌چنین قاشق سوپ‌خوری باید در سمت راست بشقاب قرار داده شوند. این اول كار است، اگرچه برخی از افراد چپ دست هستند و چنگال را در دست راست و كارد را در دست چپ می‌گیرند. قاشق و چنگال دسر نیز كنار همدیگر یا در بالای بشقاب یا با كمی فاصله از بشقاب خارج از زیر بشقابی قرار داده می‌شوند.

  • لیوان‌ها

جایی كه تنها یك نوع لیوان مورد استفاده قرار می‌گیرد باید آن را بالای كارد یا كاردها قرار داد. اما اگر بیش از یك لیوان مورد نیاز است، می‌توانید آنها را به ترتیب قد یا به صورت مثلثی بالای كاردها قرار دهید. یادتان باشد باید همه لیوان‌های مورد نیاز را از آغاز و پیش از شروع خوردن غذا روی میز قرار دهید.

  • بشقاب‌ها

بشقاب نان و كره باید در سمت چپ جای نشستن قرار داده شود. بشقاب‌های گرم، هر زمان كه نیاز بود سر میز آورده می‌شوند. اگر پیش‌غذا، غذایی سرد باشد، می‌توانید بشقاب‌های آن را قبل از دعوت میهمانان سر میز شام روی میز قرار دهید. ظرف نمك و فلفل باید با فاصله‌های مشخص طوری روی میز قرار داده شود كه دسترسی به آنها توسط میهمانان راحت باشد.

  • طراحی فضای نشیمن میز

جای نشستن خانم‌ها و آقایان دور میز غذاخوری از نكته‌هایی است كه دردسرها و شیرینی‌های خاص خودش را دارد. فراموش نكنید كه میهمانان با یكدیگر تفاوت دارند و ترتیب نشستن یك گروه میهمان نمی‌تواند مناسب گروه دیگری از میهمانان در یك میهمانی دیگر باشد. برای نمونه، نسبت میهمانان را در نظر بگیرید. روابط خانوادگی و سن و همچنین جایگاه فرد در خانواده نیز بسیار مهم است. در صورت تمایل و نیاز، می‌توانید نام افراد را روی كارتی زیبا بنویسید و در جای آن فرد قرار دهید تا هر فردی بداند كه كجا باید بنشیند. در این صورت در میهمانی‌های‌ رسمی حتما باید نام افراد را با ذكر آقا و خانم روی كارت ذكر كنید؛ در میهمانی‌های دوستانه‌تر و غیررسمی، می‌توانید تنها نام كوچك افراد را روی كارت نوشته و در جای خود قرار دهید.

  • سرو كردن غذا

غذا را برای هر فردی باید از سمت چپ او سرو كنید؛ در این صورت دست راست فرد برای كشیدن غذا آزاد خواهد ماند.

  • نظافت میز

از نظر اصولی، پیش از آوردن و سرو دسر باید میز را تمیز كنید و هر كثیفی و ریخت و پاشی كه در طول سرو غذای اصلی به وجود آمده است را از بین ببرید.

منبع : مجله اینترنتی Bartarinha.ir




طبقه بندی: چیدمان میزها، 

درباره وبلاگ
موضوعات
مطالب اخیر
آرشیو مطالب
نویسندگان
پیوند ها
پیوند های روزانه
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

آموزش تند خوانی و تقویت حافظه ( دکتر سیدا مرد حافظه ایران)